Antena Meniu Search
x

Românii gonesc pe şoşele şi pe timp de iarnă. Vezi câţi şoferi au fost "prinşi" de radar în numai câteva ore

Poliţiştii rutieri din Dolj au aplicat sâmbătă, în câteva ore, 159 de sancţiuni contravenţionale de peste 23.000 lei, din care 116 au fost amenzi date şoferilor care au depăşit viteza regulamentară.

Poliţiştii rutieri din Dolj au aplicat sâmbătă, în câteva ore, 159 de sancţiuni contravenţionale de peste 23.000 lei, din care 116 au fost amenzi date şoferilor care au depăşit viteza regulamentară.

Sancţiunile au fost date, potrivit IPJ Dolj, în cadrul unei acţiuni organizate de reprezentanţi ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene împreună cu agenţi rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova şi al formaţiunilor rutiere din Dolj pe principalele drumurile naţionale şi europene din Dolj pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de încălcarea regimului legal de viteză.

 De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 10 permise de conducere, şase din acestea fiind reţinute pentru viteză excesivă.

În anul 2016, în judeţul Dolj au decedat 54 de persoane în accidente grave de circulaţie, mai puţin cu 13 decât în anul 2015, potrivit datelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Pe acelaşi subiect

În ceea ce priveşte cauzele generatoare, pe primul loc se situează viteza excesivă sau neadaptarea acesteia la condiţiile meteo-rutiere, urmată de traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor.

Analiza evoluţiei accidentelor, după locul producerii, relevă că 37% s-au produs în mediul rural, 44% în mediul urban şi în 19% în afara localităţilor. 

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Românii gonesc pe şoşele şi pe timp de iarnă. Vezi câţi şoferi au fost "prinşi" de radar în numai câteva ore