Antena Meniu Search
x

Românii nu ştiu ce mănâncă

Românii citesc cu atenţie eticheta, dar nu înţeleg mare lucru. Când vine vorba de aditivi şi coloranţi, doar un român din zece ştie ce pune în coşul de cumpărături. Nici nu e de mirare.

Vezi și

 Legea le permite producătorilor să scrie pe etichete denumirile chimice ale mult hulitelor E-uri. Iar între atîtea nume e greu să te descurci. Din primăvară am putea avea însă pe raft produse cu ştampilă - o certificare că alimentul respectiv conţine doar E-uri "prietenoase" cu sănătatea.

Aşa că, am decis să vedem câţi ştiu ce mănăncă. Pe cei doi tineri din imagine i-am găsit când citeau eticheta. S-au uitat în ghidul alimentaţie s-au îngrozit.

Chiar la gunoi nu, spun nutriţioniştii, dar trebuie să-l consumăm cu moderaţie. Cum legea în România permite producătorilor să scrie denumirea chimică a E-urilor, consumatorii nu ştiu de fapt ce mănâncă.

Specialiştii de la o companie de certificare au făcut o listă cu cele mai controversate 70 de E-uri. Produsele care nu le conţin vor purta o ştampilă colorată pe ambalaj.

Primele produse care conţin doar "E-uri prietenoase" ar putea ajunge pe rafturile de la noi la începutul lunii mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Românii nu ştiu ce mănâncă