Antena Meniu Search
x
LIVE

ROMARM trece de la producția de armament la cea de măști de protecție

În vremea pandemiei, armele tac. ROMARM trece de la producţia de armament la măşti de protecţie. Companiile de stat vor produce din această săptămână echipamente necesare în criza sanitară provocată de coronavirus.

De Bianca Iacob la 13.04.2020, 22:22
Vezi și
  • ROMARM începe să producă măști de protecție.
  • ROMARM ar urma să producă sute de mii de măști pe zi.

În vremea pandemiei, armele tac. ROMARM trece de la producţia de armament la măşti de protecţie. Companiile de stat vor produce din această săptămână echipamente necesare în criza sanitară provocată de coronavirus.

Bianca Iacob, reporter Observator: Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spunea mai devreme că pe 15 aprilie poate să înceapă producția de măști, dacă totul decurge conform planului. Echipamentele, vorbim de trei instalații, dar și de 45 de tone de materie primă, vor sosi mâine în România. Din momentul în care echipamentele ajung în România vor fi instalate la Uzina Mecanică Dragomirești. Așadar, acolo poate să înceapă producția. Sunt trei instalații în primă instanță, dar pe 18 aprilie mai trebuie să ajungă încă o linie de producție, așadar se va produce cu patru instalații măști care vor fi puse în vânzare pe piața din România. O parte din materia primă este cumpărată din China, însă se va asigura și de pe piața internă. Vor produce la capacitate maximă 500.000 de măști pe zi, conform declarațiilor ministrului Economiei. Vom vedea care va fi, până la urmă, capacitatea, pentru că ministrul spunea că este posibil ca, la început, capacitatea să fie de 350.000-400.000 de măști. Vor fi puse în vânzare la un preț de maximum doi lei, de trei ori mai mic decât prețul care este în acest moment pe piața din România. Nu este singura companie românească ce va produce pentru criza din acest moment, pentru a nu mai vorbi de atâtea importuri. Antibiotice Iași va începe să producă medicamente și mai sunt și alte firme, cum ar fi o companie producătoare de cosmetice care va face biocide.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » ROMARM trece de la producția de armament la cea de măști de protecție