Antena Meniu Search
x

ROMATSA: "Condiţiile meteo erau bune, iar vizibilitatea de peste 6 kilometri"

La Constanţa, elicopterul se află pentru a alimenta. La bordul elicopterului se aflau patru persoane, doi piloţi şi doi paramedic

La Constanţa, elicopterul se află pentru a alimenta. La bordul elicopterului se aflau patru persoane, doi piloţi şi doi paramedic

La ora 16.16 elicopterul s-a prăbuşit în lacul Siutghiol în Mamaia la aproximativ 500 m de mal. La ora 16.17 conform Hotărârii de Guvern 741/2008 a fost declanşată procedura de căutare şi salvare, în urma apelului telefonic la 112 făcut de localnici. Bilanţul anunţat era de un supravieţuitor şi trei persoane dispărute, epava scufundată.

Ultima convorbire cu pilotul SMURD a avut loc la decolare când s-a luat legătura cu turnul de control de la Aeroportul Kogălniceanu. Potrivit procedurilor în cazul zborurilor sub 3000 de metri, următorul apel de raportare urma să fie făcut la ora 16.20 din localitatea Agigea.

ROMATSA precizează că la momentul decolării condiţiile meteo erau bune, vizibilitatea de peste 6 kilometri, iar elicopterul SMURD efectua un zbor cu vizibilitatea solului, ceea ce înseamnă că zbura sub 3000 metri altitudine. Raportarea la Turnul de control se face la un punct dat.

Conform atribuţiilor care îi revin, ROMATSA a asigurat asistenta specializată de la momentul depunerii planului de zbor pentru elicopterul EC 135 SMURD -348 şi până la decolare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » ROMATSA: "Condiţiile meteo erau bune, iar vizibilitatea de peste 6 kilometri"