Antena Meniu Search
x

Romprest anunţă întârzieri la colectarea deşeurilor în Sectorul 1, din cauza datoriilor Primăriei. Clotilde Armand: "Nu suntem proştii mafiei gunoaielor"

Conflictul dintre Romprest şi primarul sectorului 1, Clotilde Armand, continuă cu un nou episod. Compania de colectare a deşeurilor a anunţat că îşi va modifica şi adapta programul întrucât operatorii staţiilor de sortare/tratare au suspendat activitatea din cauza neachitării serviciilor prestate în beneficiul Sectorului 1. Primarul Clotilde Armand ameninţă că va rezilia contractul în 24 de ore cu Romprest, dacă nu va ridica gunoiul.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 02.06.2021, 13:41

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 - Facebook Primaria Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis public Companiei Romprest Service SA să reia activitatea de strângere a gunoiului, în 24 de ore, în caz contrar va rezilia contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubrizare, iar un alt operator va intra pe raza unității teritorial-administrative și va presta aceste servicii.

Edilul îi îndeamnă pe cetățenii Sectorului 1 să reclame la Poliția Locală a Sectorului 1, la numărul de telefon 021.9540, apelabil 24 de ore din 24, în cazul în care observă depozite necontrolate de gunoaie pe domeniul public sau că gunoiul menajer nu mai este ridicat de firma de salubritate.

Este un nou șantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un șantaj adresat tuturor locuitorilor din sector care plătesc bani mulți să fie curat”,a declarat Clotilde Armand.

Romprest spune că Primăria are datorii

Pe acelaşi subiect

Compania Romprest Service SA a anunţat printr-un comunicat postat pe site-ul oficial"operatorii statiilor de sortare/tratare a deseurilor colectate si transportate de catre Romprest au limitat activitatea incepand cu data 22.05.2021, iar incepand cu 01.06.2021 au suspendat integral activitatea, din cauza neachitarii serviciilor prestate in beneficiul Sectorului 1".

"Totodata, depozitului ecologic Iridex nu i s-a prelungit contractul de catre Primaria Municipiului Bucuresti, iar Autoritatea contractanta, careia ii revine aceasta obligatie legala, nu a dispus o solutie alternativa, pana la acesta data, desi a fost notificata in mod repetat in acest sens, inca din data de 09.04.2021. Astfel, incepand cu data de 01.06.2021, deseurile care nu mai necesita tratare si sunt colectate separat de catre Romprest nu mai pot fi predate unui operator autorizat si agreat de catre Autoritatea contractanta, prin urmare deseurile respective nu mai pot fi colectate.

In consecinta, programele curente de colectare a deseurilor vor inregistra intarzieri si modificari, dictate de adaptarea la situatia (speram temporara) de imposibilitate de a preda deseurile colectate separat, atat cele generate de populatie si institutiile publice din subordinea Primariei Sectorului 1, cat si cele rezultate din operatiunile de salubrizare stradala si salubrizarea depozitelor necontrolate de deseuri", a anunţat Romprest.

Clotilde Armand: "Eu nu mă clintesc în faţa ameninţărilor de tip mafiot"

Clotilde Armand atrage însă atenţia asupra deciziei Curții de Conturi a României care a constatat că Primăria Sectorului 1 a plătit nejustificat, în perioada 2013-2016, către Romprest Service SA suma de 94,1 de milioane de lei (inclusiv TVA). Suma reprezintă tarife indexate în baza unui indice al pretului de consum, altul decât cel prevăzut în contractul inițial atribuit prin licitație, modificat prin act adițional și contrar prevederilor din caietul de sarcini, fiind calculate dobânzi și penalități în sumă totală de 23,7 milioane de lei.

Atât Curtea de Conturi, cât și Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), au cerut Primăriei Sectorului 1 recuperarea imediată a sumelor plătite nelegal către Romprest Service SA.

“Totuși, nu suntem proștii mafiei gunoaielor și eu nu mă clintesc în fața amenințărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită și cumpărată. Eu stau aici în primărie să-i înfrunt pe cei care au impresia că pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1 (da, atât plătim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vânduți.

Am anunțat și Garda de Mediu că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează în acest moment ilegal deșeurile. Țineți minte: au maximum 24 de ore. Și eu am început deja să număr,” a declarat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 solicită Gărzii de Mediu sprijinul în identificarea depozitelor ilegale de deșeuri municipale de pe raza acestei zone administrative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Romprest anunţă întârzieri la colectarea deşeurilor în Sectorul 1, din cauza datoriilor Primăriei. Clotilde Armand: "Nu suntem proştii mafiei gunoaielor"