Antena Meniu Search
x

Salvamontiştii se pregătesc pentru "Marea Eliberare"

Salvamontiştii aşteaptă "Marea Eliberare" şi se pregătesc pentru momentul în care turiştii vor reveni pe traseele montane. Înarmaţi cu pensule şi vopsea, au marcat traseele vechi, dar au pus la dispoziţia vizitatorilor şi unele trasee noi pe care să se aventureze.

de Redactia Observator

la 27.04.2020, 11:46

Vezi și
  • Salvamontiştii au luat la pas fiecare traseu.
  • Traseele vor putea fi urmate şi cu maşini de teren.

Vremea frumoasă din ultimele zile i-a scos pe munte pe salvamontiştii hunedoreni. Au refăcut traseele vechi şi au marcat unele noi, pentru ca totul să fie pregătit pentru momentul când românii vor putea să-şi reia drumeţiile în natură.

Ovidiu Bodean, Salvamont Hunedoara: Salvamont Hunedoara a trecut la remarcarea unor trasee şi la marcarea unor trasee noi. Am încercat ca în această perioadă facem aceste trasee, să le punem la dispoziţia turiştilor în perioada în care se vor ridica restricţiile de circulaţie şi turiştii vor putea beneficia de frumuseţile acestei zone.

Atenţia salvamontiştilor s-a concentrat asupra câtorva trasee din Ţinutul Pădurenilor. Astfel, turiştii care vor vizita Castelul Corvinilor vor putea alege câteva dintre traseele propuse de salvamontişti, către una dintre cele mai bine păstrate zone etnofolclorice din ţară.

Şi în Defileul Jiului, salvamontiştii au luat la pas fiecare traseu pentru a reface marcajele, dar şi pentru a monta stâlpi informativi. Traseele vor putea fi urmate şi cu maşini de teren, dar, pentru a savura farmecul locurilor, salvamontiştii recomandă drumeţiile la pas sau plimbările cu bicicleta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Salvamontiştii se pregătesc pentru "Marea Eliberare"