Shaorma, produs traditional romanesc!
Shaorma, produs traditional romanesc! Se poate - cu sprijinul autoritatilor care au si gasit numele potrivit ca preparatul oriental sa devina mioritic: ilfoveana - placinta de casa
Nu e deloc o gluma - reporterii Obsevator arata cat de usor se pot eticheta produsele drept traditionale pentru ca vanzatorii sa le mareasca preturile. Au cumparat o shaorma mare cu de toate de la un fast-food si au mers cu ea la Directia Agricola Ilfov pentru a o inregistra drept produs traditional romanesc. Numele a fost schimbat in Ilfoveana.
Desi e clar ca shaorma nu-i facuta chiar dupa retele bunicii, reprezentantul Directiei Agricole ne da de inteles ca nu vede nicio problema in a inregistra produsul ca traditional. Mai mult, ne sugereaza cum sa-l denumim ca sa sune romaneste: "Mai bine scrieti ca acasa, pe multi i-am sfatuit asa".
Dupa ce ne recomanda toata documentatia de care avem nevoie, ne explica si fiecare pas pe care trebuie sa-l urmam ca sa imbracam in straie romanesti shaorma orientala. " Eu primesc de la dumneavoastra caietul de sarcini, citesc caietul de sarcini, vin la dumneavoastra sa vad unde aveti ce aveti. Si nu numai modul de preparare, ci si uneltele de preparare".
Pentru sefii celor de la directia Agricola Ilfov, situatia este inacceptabila. "Tara noastra are inregistrate de cinci ori mai multe produse traditionale decat toata Europa", a declarat ministrul Agriculturii, Viorel Morarescu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰