Antena Meniu Search
x

Şapte pacienţi cu boli grave au câştigat un proces cu Ministerul Sănătăţii şi CNAS

Şapte pacienţi cu boli grave au dat în judecată Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi au câştigat.

Vezi și

Şapte pacienţi cu boli grave au dat în judecată Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi au câştigat. Teoretic, efectele sunt imediate. Cu un risc vital, cei şapte pacienţi au dreptul la tratament de urgenţă, fără nicio altă formalitate. Practic însă, decizia de astăzi poate fi atacată cu recurs.

Independent de mersul procesului, Curtea de Apel obligă Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, prin ordonanţă preşedinţială, să le asigure gratuit terapia necesară, până la soluţionarea definitivă a cauzei.

Vorbim despre medicamente în valoare de zeci de mii de euro, incluse în proiectul iniţial de modificare a listei, dar inexistente ulterior, fără de care bolnavii nu ar putea supravieţui. Nu sunt singurele procese care vizează Ministerul Sănătăţii. Alte două dosare îşi aşteaptă verdictul: unul pentru schimbarea listei de medicamente, altul pentru nerespectarea drepturilor pacientului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Şapte pacienţi cu boli grave au câştigat un proces cu Ministerul Sănătăţii şi CNAS