Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 11 martie 2024. Cine a fost Sfântul Sofronie, patriarhul Ierusalimului

Luni, 11 martie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Sofronie, patriarhul Ierusalimului, sfânt cu care românii sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 11.03.2024, 07:27

Sfântul Sofronie, patriarhul Ierusalimului, este prăznuit pe 11 martie
Sfântul Sofronie, patriarhul Ierusalimului, este prăznuit pe 11 martie - crestinortodox.ro
  • Sfântul Sofronie, patriarhul Ierusalimului, este prăznuit pe 11 martie.

Sfântul Sofronie s-a născut în Damasc, Siria de astăzi, în jurul anului 550, iar când avea în jur de 20 de ani a plecat în Palestina, pentru a se închina la Locurile Sfinte.

Conform crestinortodox.ro, Sfântul Sofronie intră în mănăstirea Sfântului Teodosie cel Mare, situată în apropierea Ierusalimului, ca ucenic al monahului Ioan Moshu.

Cei doi, Sfântul Sofronie şi monahul Ioan Moshu, ajung pe la toate mănăstirile şi nevoitorii din Egipt. Devin apărători ai credinţei ortodoxe împotriva unei noi erezii, monotelismul.

În a doua parte a vieţii sale, Sfântul Sofronie se îmbolnăveşte la ochi. Conform sursei amintite, este vindecat de Sfinţii Chir şi Ioan şi, în 634, Sfântul Sofronie este ales în demnitatea de patriarh al Ierusalimului.

Sfântul Sofronie a fost de faţă când a fost readusă, din exilul persan, Cinstita Cruce, cea pe care Hristos a fost răstignit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 11 martie 2024. Cine a fost Sfântul Sofronie, patriarhul Ierusalimului