Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 17 februarie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Teodor Tiron

Sâmbătă, 17 februarie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Teodor Tiron, un sfânt cu care suntem mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 16.02.2024, 10:04

Sfântul Mucenic Teodor Tiron este prăznuit pe 17 februarie
Sfântul Mucenic Teodor Tiron este prăznuit pe 17 februarie - crestinortodox.ro

Sfântul Mucenic Teodor Tiron a trăit în jurul anului 300, el dobândind cununa mucenicească, conform crestinortodox.ro, în 306, în timpul persecuţiei pornite împotriva creştinilor de împăraţii Maximian şi Maximus.

Imediat după ce a intrat în armata romană, Teodor Tiron a fost întemniţat, pentru că nu a ascuns faptul că este creştin. Teodor Tiron ar fi fost lăsat să moară de foame şi de sete, însă în această perioadă lui i s-ar fi arătat Mântuitorul care i-ar fi transmis următorul mesaj: "Nu te teme, Teodore, căci Eu sunt cu tine; de hrana cea trupească şi de băutura cea pământească de acum nici să nu te mai atingi, căci cu Mine vei fi în împărăţia Mea cea cerească şi veşnică".

În plus, Sfântului Mucenic Teodor Tiron i s-ar fi arătat mulţi îngeri, astfel că paznicii temniţei s-ar fi umplut de spaimă, iar într-un final trupul Sfântului ar fi fost aruncat în foc.

Sursa amintită mai precizează că, în perioada împăratului Iulian Apostatul, Sfântul Mucenic Teodor Tiron i-a apărut în vis Arhiepiscopului Eudoxie şi i-a spus să le transmită creştinilor să nu consume nimic din pieţele cu alimente, după ce împăratul Iulian Apostatul ar fi ordonat guvernatorului oraşului Constantinopol să stropească toate proviziile din pieţele de alimente cu sângele jertfit idolilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 17 februarie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Teodor Tiron