Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 23 aprilie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Gheorghe

Marţi, 23 aprilie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Gheorghe, ocazie cu care foarte mulţi români îşi sărbătoresc ziua de nume, indiferent că îi cheamă Gheorghe, George, Georgiana şi aşa mai departe.

de Redactia Observator

la 22.04.2024, 09:03

Sfântul Mucenic Gheorghe este prăznuit pe 23 aprilie
Sfântul Mucenic Gheorghe este prăznuit pe 23 aprilie - doxologia.ro
  • Sfântul Mucenic Gheorghe este prăznuit pe 23 aprilie.

Sfântul Mucenic Gheorghe s-a născut în Capadocia, într-o familie creştină, şi a trăit în timpul domniei împăratului Diocleţian. Conform crestinortodox.ro, Sfântul Mucenic Gheorghe a rămas încă de mic orfan de tată şi a trebuit să se mute, alături de mama lui, în Palestina.

Sfântul Mucenic Gheorghe a urmat o carieră în domeniul militar reuşind să ajungă chiar comandant în armata împăratului Diocleţian. 

Sursa amintită precizează că Sfântul Mucenic Gheorghe a avut o asemenea tărie de caracter încât a mărturisit chiar înaintea lui Diocleţian credinţa în Hristos, într-un moment în care împăratul începuse persecuţiile împotriva creştinilor.

Sfântul Mucenic Gheorghe a fost supus la numeroase chinuri şi condamnat la moarte, prin decapitare, pe 23 aprilie 303. Tot atunci au mai fost condamnaţi la moarte Glicherie, Valeriu, Donat, Terin şi Alexandra, soţia împăratului Diocleţian. Toţi trecuseră la credinţa creştină după ce, pentru rugăciunile Sfântului Gheorghe, Dumnezeu a înviat un mort.

Şi după moarte, Sfântul Mucenic Gheorghe s-a arătat făcător de minuni fiind grabnic ajutător celor ce îl cheamă în rugăciuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 9 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 23 aprilie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Gheorghe