Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 4 aprilie 2024. Cine a fost Sfântul Iosif, scriitorul de cântări

Joi, 4 aprilie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Iosif, scriitorul de cântări, sfânt cu care, în general, românii sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 03.04.2024, 14:02

Sfântul Iosif, scriitorul de cântări, este prăznuit pe 4 aprilie
Sfântul Iosif, scriitorul de cântări, este prăznuit pe 4 aprilie - doxologia.ro
  • Sfântul Iosif, scriitorul de cântări, este prăznuit pe 4 aprilie.

Sfântul Iosif, scriitorul de cântări, s-a născut în Sieilia, din părinţi evlavioşi şi plini de toată virtutea. După moartea părinţilor săi, Sfântul Iosif s-a mutat la Tesalonic, unde a devenit monah.

Conform crestinortodox.ro, ca monah, Sfântul Iosif s-a făcut pildă tuturor prin postiri, înfrânări mari, rugăciune neîncetată, cântări de psalmi şi aşa mai departe.

Episcopul Tesalonicului l-a hirotonit preot, iar când a venit la Tesalonic, marele Grigorie Decapolitul a fost atât de impresionat de Iosif încât l-a invitat să vină la mănăstirea lui din Constantinopol.

Când a început lupta împotriva sfintelor icoane, pe vremea lui Leon Armeanul, Iosif a fost trimis la Roma, să ceară Papei şi Bisericii din Roma să lupte pentru Sfânta Ortodoxie.

Pe acelaşi subiect

Pe drumul spre Roma, Iosif a fost răpit, dus pe insula Creta şi ţinut de eretici timp de şase ani în închisoare. Sursa amintită precizează că Iosif s-a bucurat pentru chinurile suferite pentru Hristos şi de aceea aducea neîncetată laudă lui Dumnezeu, socotindu-şi cătuşele ca şi nişte podoabe de aur.

În ziua în care Leon Armeanul a fost asasinat, Iosif s-a simţit ridicat în văzduh şi transportat deodată înaintea porţilor cetăţii Constantinopol. Toţi creştinii s-au bucurat cu bucurie mare la vederea lui. El a alcătuit canoane şi imne pentru slujbele multor sfinţi, din acest motiv trăgându-şi şi renumele de scriitor de cântări.

Sfântul Iosif a trecut la cele sfinte în 883.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 4 aprilie 2024. Cine a fost Sfântul Iosif, scriitorul de cântări