Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 9 februarie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Nichifor

Vineri, 9 februarie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Nichifor, un sfânt cu care suntem mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 08.02.2024, 15:38

Românii îl prăznuiesc pe 9 februarie pe Sfântul Mucenic Nichifor
Românii îl prăznuiesc pe 9 februarie pe Sfântul Mucenic Nichifor - arhiepiscopiatargovistei.ro
  • Românii îl prăznuiesc pe 9 februarie pe Sfântul Mucenic Nichifor.

Sfântul Mucenic Nichifor a trăit în secolul III, iar viaţa sa s-a legat, în mare măsură, de cea a preotului creştin Sapriciu.

Conform crestinortodox.ro, cei doi au avut momente în viaţă când nu au mai vrut să-şi vorbească. În cele din urmă, Nichifor a mers la Sapriciu şi a vrut să-şi ceară iertare, dar preotul nici nu a dorit să audă de aşa ceva.

Sursa amintită precizează că, din cauza prigonirii împotriva creştinilor, preotul creştin Sapriciu a primit pedeapsă să i se taie capul. Nichifor a mai făcut o încercare de a-şi cere iertare, dar nici de această dată preotul Sapriciu nu a dorit să-i ofere iertarea.

Ajuns în perspectiva de a-şi pierde viaţa, Sapriciu s-ar fi lepădat de Dumnezeu şi ar fi ales să nu fie ucis, făgăduind că va jertfi zeilor.

Văzând că părintele creştin Sapriciu s-a lepădat de Dumnezeu, Nichifor a ales să se sacrifice în locul acestuia, inclusiv spre mirarea călăilor. Într-un final, Nichifor a fost tăiat de călăi "pentru Hristos, în locul lui Sapriciu".

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 9 februarie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Nichifor