Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sărbătoare 9 septembrie 2024. Cine au fost Sfinţii Ioachim şi Ana

Luni, 9 septembrie 2024, sunt prăznuiţi Sfinţii Ioachim şi Ana, sfinţi cu care oamenii sunt, în general, mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 09.09.2024 , 08:46

Sfinţii Ioachim şi Ana sunt prăznuiţi pe 9 septembrie
Sfinţii Ioachim şi Ana sunt prăznuiţi pe 9 septembrie - crestinortodox.ro

Sfinţii Ioachim şi Ana sunt părinţii Maicii Domnului. Conform crestinortodox.ro, Sfântul Ioachim a fost din neamul regelui David. Sfânta Ana a fost fiica preotului Matan. Acest preot a avut trei fiice: Maria - care a născut-o pe Salomeea, Elisabeta - mama Sfântului Ioan Botezătorul şi pe Ana - cea care a născut-o pe Fecioara Maria.

Lipsa copiilor îi făcea pe Ioachim şi Ana să fie priviţi ca fiind blestemaţi, pentru că în societatea iudaică, familiile sterpe erau socotite a nu avea binecuvântarea dumnezeiască. După rugăciuni îndelungi, celor doi li s-a dăruit o pruncă: Fecioara Maria.

Ţinând seama că Biserica a mărturisit totdeauna că Fecioara Maria este Născătoare de Dumnezeu, căci Cel ce S-a născut din ea nu e o persoană omenească deosebită de cea dumnezeiască, ci Însuşi Fiul lui Dumnezeu, putem afirma fără reţinere că Ioachim şi Ana sunt bunicii lui Hristos.

Articolul continuă după reclamă

Sursa amintită precizează că Sfântul Ioachim a trecut la cele veşnice la vârsta de 80 de ani, iar Sfânta Ana a murit în vârstă de 70 de ani, la doi ani după Sfântul Ioachim.

Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana sunt prăznuiţi în calendarul nostru cu o zi specială, 9 septembrie, dar ei sunt pomeniţi pururi în slujbele noastre pentru că apolisul sau otpustul fiecărei slujbe se termină cu această invocare "Pentru rugăciunile sfinţilor drepţilor părinţilor Ioachim şi Ana, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru miluieşte-ne pe noi".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Sărbătoare 9 septembrie 2024. Cine au fost Sfinţii Ioachim şi Ana