Antena Meniu Search
x

Video Sărbătoare la Iași, cu ocazia împlinirii a 380 de ani de la aducerea moaștelor Sfintei Parascheva

Este zi de sărbătoare la Iaşi. Se împlinesc 380 de ani de când moaștele Sfintei Parascheva au fost aduse la Mitropolie şi acestea nu vor fi luate niciodată de acolo. Astăzi, câteva sute de oameni au mers să se roage la sfintele moaşte şi să asiste la slujbă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.06.2021, 14:52

Vezi și

Sute de oameni au așteptat ore întregi pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva, însă pentru mulți dintre ei vremea nefavorabilă le-a stricat planurile. Cu toate acestea, unii au rămas în continuare în fața Catedralei pentru a se putea ruga la moaștele Cuvioasei.

Moaștele vor rămâne pentru totdeauna la Catedrala Mitropoliei

Osemintele Sfintei Parascheva au părăsit Iașul doar de trei ori, în vreme de secetă, de război, iar ultima dată anul trecut în timpul pandemiei, când au fost duse în procesiune în județele grav afectate de pandemia de COVID-19.

Astazi au fost oficiate două slujbe speciale cu prilejul sărbătorii, una la Catedrala Mitropoliei, iar o alta la Biserica Mânăstirii Sfinții Trei Ierarhi, locul unde au fost păstrate inițial moaștele când au fost aduse la Iași. Mutarea osemintelor a avut loc în urma unui incendiu, care din fericire nu au afectat moaștele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare la Iași, cu ocazia împlinirii a 380 de ani de la aducerea moaștelor Sfintei Parascheva