Antena Meniu Search
x

Sarbatori la fast-food

Apar noi traditii de Paste la romani. Plictisiti de oua rosii sau cozonac, parintii isi duc copiii la fast-food. Unde cei mici se simt foarte bine. Adultii cred ca o masa la fast-food nu poate face atat de rau

Vezi și

Prin urmare, au umplut fast-food-urile din mall-uri, in a doua zi de Paste. Mancarea e la fel de grea ca cea traditionala, de sarbatori, dar e si mult mai nesanatoasa.

Si cozonacul ingrasa. Dar o portie de "carnita" cu cartofi prajiti, la un fast-food, are peste 1.000 de calorii. Cartofii sunt gatiti in baie de ulei. Iar "carnita" nu e chiar "carnita simpla". Ci un sandvis cu multa paine si grasimi. Chiar si asa, parintii cedeaza,d e dragul copiilor. “Cei mici au vrut sa venim aici, ca n-am mai mancat demult si macar atunci cand iesim in oras sa le luam si lor un sandvis”, a spus o mamica.

Specialistii spun insa ca cei mici isi formeaza obiceiurile alimentare invatand de la adultii din jurul lor. “Cred ca e vorba de obisnuinta. Daca micutii sunt obisnuiti sa manance astfel de alimente, e evident ca isi vor dori sa repete experienta asta”, sustine psihologul Cristina Fulop.

Noile obiceiuri nu mai surprind. Tara noastra a ajuns pe locul trei in Europa cand vine vorba de obezitatea infantila. Unul din zece copii din Romania are greutatea unui adult, ,,performanta" atinsa doar de Grecia si de tarile din fosta Yugoslavie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Sarbatori la fast-food