Antena Meniu Search
x

Sindicaliştii încă mai speră că Revoluţia fiscală va fi oprită şi anunţă proteste uriaşe în decembrie

Sindicatele ameninţă cu un mare protest pe 12 decembrie. Vor să oprească astfel revoluţia fiscală.

Vezi și

Sindicatele ameninţă cu un mare protest pe 12 decembrie. Vor să oprească astfel revoluţia fiscală. Sunt sindicate care ameninţă din nou cu o grevă generală. Însă, cele şase milioane de angajaţi din România aşteaptă chiar în aceste zile o decizie a patronatelor. Salariaţii cer să fie ajutaţi să-şi poată plăti, de la anul, contribuţiile către stat, fără ca veniturile să fie afectate. 

Sindicaliştii cheamă în stradă şi angajaţi din privat, dar şi tineri care până acum au mărşăluit faţă de măsurile din Justiţie. Nu spun încă pe câţi oameni se bazează.

Dumitru Costin, preşedinte BNS: "Trebuie să ne continuăm lupta sindicală. Ne vom alătura manifestaţiilor organizate de societatea civilă din România pe legile civile. Discutăm de soarta tuturor cetăţenilor. Şi nu în ultimul rând lucrătoirii din sectorul privat." 

Sindicaliştii din administraţia publică ameninţă şi ei. Fac un sondaj de opinie pentru a stabili, până joi, cum vor contesta revoluţia fiscală. Unii lideri lansează din nou ipoteza unei greve generale, care ar putea bloca România. 

Pe acelaşi subiect

Negocierile dintre angajaţi şi angajatori au început deja. Sindicaliştii de la CNSLR-Frăţia au semnat un protocol cu Guvernul pentru a monitoriza cum se schimbă contractele de muncă. 

Pe lângă transferarea contribuţiilor, angajaţii din domeniul administraţiei publice mai au o nemulţumire. Măririle salariale promise de Guvern ar fi fost doar pe foaie. 

Firmele care nu discută cu angajaţii despre cum vor fi modificate salariile lor ar urma să fie amendate cu 10.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sindicaliştii încă mai speră că Revoluţia fiscală va fi oprită şi anunţă proteste uriaşe în decembrie