Antena Meniu Search
x

Schimbare de bun augur! Aşa vrea Sorin Oprescu să arate Bucureştiul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca Bucureştiul să fie un oraş al tinerilor, un centru financiar şi o legătură între Vest şi Balcani

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca Bucureştiul să fie un oraş al tinerilor, un centru financiar şi o legătură între Vest şi Balcani

''Încercăm să transformăm Bucureştiul pe mai multe dimensiuni, dorim să fie un oraş al tinerilor, un centru financiar, dar şi o legătura între Vest şi Balcani. Acordăm o atenţie deosebită şi dezvoltării turismului, pentru că avem numeroase obiective turistice de arătat. Vrem să creăm condiţii civilizate şi să avem o disciplină comunitară pentru că Bucureştiul reprezintă un motor de dezvoltare pentru întreaga ţară'', a declarat Oprescu în cadrul unei întrevederi avute cu fostul primar al Londrei Gavyn Arthur şi cu Gábor Demszky, fost edil al Budapestei.

Gabor Demszky a constat că Bucureştiul este în continuă schimbare. ''Aveţi atât de multe monumente şi clădiri frumoase, mă bucur că aţi avut grijă de ele, că le-aţi reabilitat şi o faceţi în continuare. Sper că după ce se va termina reabiliarea clădirii vechi a primăriei să o introduceţi în patrimoniul UNESCO pentru că este deosebită".

Întrevederea a avut loc în contextul în care de miercuri până vineri la Bucureşti se desfăşoară simpozionul internaţional ''25 de ani de la căderea dictaturilor comuniste în Europa Centrală şi de Est: privind în urmă, privind înainte''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Schimbare de bun augur! Aşa vrea Sorin Oprescu să arate Bucureştiul