Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Schimbare importantă pentru şoferi în cazul formularului de constatare amiabilă

Formularul de constatare amiabilă în cazul unui accident rutier va putea fi completat și electronic. Este anunțul făcut de Autoritatatea de Supraveghere Financiară. Proiectul a fost trimis către Monitorul Oficial.

De Bogdan Dinu la 27.05.2022, 20:13
Vezi și

În cazul unui accident, conducătorii celor două mașini nu vor mai fi nevoiți să completeze acest formular fizic, ci o variantă electronică, dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România. Este una dintre reglementările introduse în premieră de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru a mai reduce din birocraţie. Sistemul electronic va permite inclusiv încărcarea unei fotografii.

Actul normativ urmează să intre în vigoare la 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Potrivit estimărilor specialiștilor, în fiecare an sunt completate aproape 500.000 de formulare de constatare amiabilă. Asta în condiţiile în care, deşi obligatorii, o treime dintre maşinile din România nu au poliţe RCA. Potrivit datelor ASF, în ţara noastră la finalul anului trecut erau eliberate puţin peste 5,3 milioane de asigurări auto. Pe şoselele din România circulă, însă, aproape 10 milioane de autovehicule.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Schimbare importantă pentru şoferi în cazul formularului de constatare amiabilă