Antena Meniu Search
x

Scoli clasificate pe puncte. Parintii tin cont doar de "gura targului"

Scolile din Romania au grade de clasificare. La fel ca pensiunile si hotelurile. Unele sunt de top, altele mai mult cu numele. Parintii nu tin cont de topul oficial. Gura lumii dicteaza inscrierile la scoala. Parintii au mai multa incredere in recomandarile rudelor sau ale cunoscutilor.

Vezi și

O hartie n-are nicio valoare pentru parinti, desi garanteaza ca la scoala chiar se face.scoala. Documentul arata ce nota au primit directorii si profesorii scolii de la Agentia care evaluaza unitatile de invatamant din Romania.

Cand se face clasificarea, se tine cont de dotarile scolii, de existenta cabinetului medical, de pregatirea cadrelor didactice, de curatenia din scoala, dar si de cat de bine e pazita.

Dar, parintii nu baga in seama clasificarea oficiala. Ba chiar, e o surpriza sa afle ca pustii lor vor invata intr-un loc care a primit 50 sau 80 de puncte din 100. Pentru ei, gura targului este mai "pretioasa".

In Romania, NU exista scoala cu punctaj maxim. Agentia care evalueaza scolile din Romania ii averiteaza pe parinti ca de multe ori vorba targului nu e un criteriu tocmai sigur. “Daca fratele mai mare a avut un invatator bun, nu inseamna ca invatatorul care va fi acum la fratele mai mic va fi la fel de bun”, a spus Serban Iosifescu, presedintele Agentiei de Evaluare a Scolilor din Romania

In paralel insa, Ministerul Educatiei le recomanda parintilor sa mearga la scoala de langa casa. Este cea mai simpla solutie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Scoli clasificate pe puncte. Parintii tin cont doar de "gura targului"