Antena Meniu Search
x

Se caută voluntari pentru Campionatul European de gimnastică, de la Cluj

De 150 de ajutoare e nevoie, pentru a sprijini sportul românesc. Câţiva tineri au început deja pregătirile. După ce au fost voluntari la Olimpiada de la Rio, vor să fie de folos şi în România.

Vezi și

De 150 de ajutoare e nevoie, pentru a sprijini sportul românesc. Câţiva tineri au început deja pregătirile. După ce au fost voluntari la Olimpiada de la Rio, vor să fie de folos şi în România.

Jocurile Olimpice de la Rio. Aproape 50.000 de voluntari din întreaga lume. Dintre aceştia, în jur de zece au fost români. Ana-Maria şi Elena au fost printre cei norocoşi.

Experienţa internaţională şi dedicarea faţă de meseria de voluntar le-au mânat să pună bazele unei asociaţii de voluntariat. Împreună cu alţi patru tineri, care şi ei au fost, la rândul lor, voluntari la Paralimpice sau la Olimpiada de la Sochi. Astăzi, i-am cunoscut pe patru dintre fondatori. În sala de gimnastică. La antrenamentele campionilor. Acolo unde s-au revăzut şi cu Marian Drăgulescu.

Primul proiect pe lista Găştii lui Coubertin este Campionatul European de Gimnastică, din aprilie, de la Cluj. Unde e nevoie de 150 de voluntari. 

Pe acelaşi subiect

-În România se întâmplă tot mai multe evenimente internaţionale şi e o oportunitate pentru noi să dezvoltăm programe de voluntariat pentru cei care-şi doresc să facă asta.

-Cumva, credinţa mea este că prin disciplina şi voinţa pe care le educi prin sport putem creşte oameni care sunt mai faini, mai disciplinaţi.

-O să le dau şi eu share pe pagina mea ca să fie şi mai mulţi. Să ne ţineţi pumnii şi noi să facem treabă şi mai bună.

Europenele de gimnastică vor aduce la noi în ţară peste 300 de sportivi din 37 de țări. La 36 de ani, Marian Drăgulescu vrea să se auto-depăşească şi să-şi adauge încă o medalie de aur în palmares.  

-Acum nu am emoţii. O să am în perioada asta şi cu o zi înainte. Vreau să cânte imnul, în primul rând, aşa ar fi frumos şi asta îmi doresc.

Un suport care, speră ei, va aduce numele gimnasticii româneşti pe buzele tuturor. În acelaşi timp, un imbold şi pentru părinţi, ca să-i îndemne pe puştii lor către sportul de performanţă. Mai ales că ţara noastră se află la pragul critic pe plan sportiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Se caută voluntari pentru Campionatul European de gimnastică, de la Cluj