Antena Meniu Search
x

Video Se redeschid târgurile de animale după patru ani. Ministrul Agriculturii: "Ne dorim ca acest lucru să se întâmple în cât mai multe locuri"

Se redeschid târgurile de animale. După ani de interdicţii cauzate mai întâi de pesta porcină şi apoi de epidemia de COVID crescătorii şi-au putut aduce din nou animalele în faţa clienţilor interesaţi. S-a întâmplat la Câmpeni, în Alba. Printre vizitatori s-a numărat şi ministrul Agriculturii, care a venit îmbrăcat în ie pentru a sărbători momentul.

de Redactia Observator

la 10.07.2021, 09:28

Vezi și

În sunet de tulnic, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, îmbrăcat în ie tradiţională, a dat startul târgului de vânzare de animale vii de la Câmpeni, Alba. Prezenţa unui membru al guvernului printre văcuţele şi caii scoşi la mezat nu este întâmplătoare. Astfel de târguri au fost interzise ani buni, în ţara noastră.

Adrian Oros: "S-a redeschis târgul după 4 ani. Ştim cu toţii că a fost o perioadă în care s-au închis toate târgurile". 

Redeschis după patru ani

Pesta porcină africană este principala cauză pentru care astfel de evenimente au fost interzise. Când focarele de pestă păreau că dau înapoi, a apărut epidemia de COVID, care a dus la noi restricţii. Prefectura din Alba a decis, însă, că acum şi animalele şi proprietarii lor sunt în siguranţă.

Pe acelaşi subiect

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: "Noi ne dorim ca acest lucru să se întâmple în cât mai multe locuri şi târgul acesta care e unul tradiţional să se ţină şi în lunile următoare".

"Noi aveam nevoie de targuri deschise fiind zona muntoasa oamenii se descurca greu iar o vanzare de un animal crescut de casa nu se compara cu ce gasesti in supermarketurile de azi".

Oamenii care au venit la târg au apreciat oferta crescătorilor de animale. "Păcat că nu au fost mai demult şi s-au oprit târgurile astea ca oamenii de aici din asta trăiesc". Crescătorii de animale speră ca de acum încolo să aibă tot mai multe locuri unde să-şi expună marfa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Se redeschid târgurile de animale după patru ani. Ministrul Agriculturii: "Ne dorim ca acest lucru să se întâmple în cât mai multe locuri"