Antena Meniu Search
x

Update Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie: Principalele modificări aprobate în ședința de Guvern

Guvernul a aprobat, joi, noi măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iulie, printre acestea urmând să se regăsească reluarea activității în târguri și talciocuri și creșterea numărului de participanți la activitățile culturale și la evenimentele private.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.06.2021, 15:02

Florin Cîtu sosește la Guvern
Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie: Principalele modificări discutate în ședința de Guvern de joi - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Premierul Florin Cîțu a anunțat, într-un briefing la finalul ședinței de Guvern, că printre măsurile de relaxare aprobate se numără acceptarea spectatorilor în proporție de 50%, în spațiile închise sau deschise, la competițiile sportive de pe teritoriul României.

Nunți și botezuri cu mai mulți invitați

De asemenea, potrivit premierului, se permite un număr mai mare de participanți la spectacole, concerte, evenimente culturale organizate în aer liber, și anume de 2.500 de spectatori. Tot ceea ce este peste 2.500 de spectatori se supune altui articol, care prevede ca toate persoanele să fie vaccinate și să le fie asigurat câte un metru pătrat de persoană.

Florin Cîțu a mai anunțat că și la evenimentele private (nunți, botezuri) este permis un număr mai mare de persoane: 100 - la interior, 150 - la exterior. Evenimentele pot fi organizate la interior cu până la 300 de persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate și să le fie asigurat un spațiu de până la 2 metri pătrați de persoană.

Hotarare CNSU Nr 41 by Alexandru Badea

Programul barurilor și restaurantelor va fi extins

„Se permite un număr mai mare, 300 de persoane cu 2 metri pătrați pentru fiecare, și vaccinare. Tot la acest capitol, activitatea operatorilor economici este extinsă până la ora 2, deci 5 dimineața-2 dimineața. Activitatea din cluburi baruri și discoteci este permisă până la 70% din capacitate”, a mai explicat Florin Cîțu

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Principalele modificări ce vor intra în vigoare de la 1 iulie:

•    Creșterea numărului de participanți la activitățile culturale, artistice și de divertisment până la 2.500 în spațiile deschise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minim 1 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

•    Permiterea instituțiilor de cultură care administrează spații special destinate activităților cultural artistice în aer liber să organizeze activități cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune.

•    Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 100 în spațiile închise și 150 în spațiile deschise.

•    Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 300 în spațiile închise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană. 

•    Creșterea numărului de participanți la cursuri de instruire și workshop-uri până la 150 în spațiile închise, cu asigurarea unei suprafețe de minim 2 mp pentru fiecare persoană și purtarea măștii de protecție;

•     Creșterea numărului de participanți la conferințe până la 150 în spațiile închise cu purtarea măștii de protecție;

•    Creșterea  gradului de ocupare la 70% din capacitatea maximă a spațiului pentru locurile de joacă în spații închise. 

•    Creșterea  gradului de ocupare la 50% din capacitatea maximă a spațiului pentru competițiile sportive desfășurate în spații închise sau deschise.

•    Creșterea gradului de ocupare la capacitatea maximă a spațiului pentru activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness.

•    Creșterea gradului de ocupare la capacitatea maximă spațiilor închise de tipul restaurantelor și cafenelelor, în intervalul orar 5,00-02,00.

•    Creșterea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la capacitatea maximă a acestora în localitățile de pe litoral.

•    Creșterea  gradului de ocupare la 70% din capacitatea maximă a spațiului pentru baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-02,00.

•    Creșterea gradului de ocupare la capacitatea maximă a spațiilor pentru operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.  

•    Exceptarea de la obligativitatea purtării măștii de protecție la locurile de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 10 persoane vaccinate, cu asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele.

•    Reluarea activității în târguri, bâlciuri și talciocuri.

•    Desfășurarea activităților recreative și sportive în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie: Principalele modificări aprobate în ședința de Guvern