Antena Meniu Search
x

Se schimbă codul rutier. Pentru siguranţa copiilor

Copiii care se află în maşină trebuie să fie în siguranţă. Adică, în scaun special, sau cu centura pusă în mod obligatoriu pe bancheta din spate. Soferii care încalcă acestă prevedere vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 500 de lei. Modificările la codul rutier intră în vigoare la sfârşitul lunii.

Vezi și

Copiii care se află în maşină trebuie să fie în siguranţă. Adică, în scaun special, sau cu centura pusă în mod obligatoriu pe bancheta din spate. Soferii care încalcă acestă prevedere vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 500 de lei. Modificările la codul rutier intră în vigoare la sfârşitul lunii..

O lege nouă dă dreptul la viaţă copiilor şi responsabilizează părinţii. Până acum modalitatea de sancţionare a şoferilor care transportau necorespunzător copii în maşini era destul de neclară. O noua lege îi obligă pe şoferi să-i protejeze pe cei mici.

În caz contrar, amenda este de până la 500 de lei plus punte de penalizare.

Nu este singura modificare, însă. În vechea lege, atunci când era vorba despre un accident cu victime, unii şoferi refuzau transportul la spital pentrz recoltarea probelor biologice. Aşa că, se prezentau după câteva ore sau a doua zi şi analiza nu mai era la fel de relevantă.

Toate aceste modificări intră în vigoare din 28 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Se schimbă codul rutier. Pentru siguranţa copiilor