Antena Meniu Search
x

Seceta face ravagii în judeţul Harghita. Care sunt culturile cele mai afectate

Seceta a afectat grav unele parcele de cartofi din judeţul Harghita. Rezultatul se vede acum, când se recoltează roadele. În timp ce unii producători spun că au avut noroc, cei mai mulţi au rămas cu producţia compromisă

Vezi și

Seceta a afectat grav unele parcele de cartofi din judeţul Harghita. Rezultatul se vede acum, când se recoltează roadele. În timp ce unii producători spun că au avut noroc, cei mai mulţi au rămas cu producţia compromisă. 

Cartofii sunt mici şi foarte puţini. Încă din vară, oamenii au privit neputincioşi cum munca lor este distrusă. În pământul crăpat, tuberculii nu au mai crescut aşa cum trebuia. În luna august, au fost evaluate pagubele pentru despăgubiri. În total peste 1400 de hectare afectate.Nu doar producătorii au de suferit din cauza secetei. Cei care lucrează cu ziua simt şi ei urmările. Cei mai mulţi sunt plătiţi în fucţie de cantitatea de cartofi culeasă. Singura salvare a agricultorilor de a-şi diminua pierderile râmâne preţul crescut al cartofului. Anul acesta, direct la producători, kilogramul costă şi 80 de bani, faţă de 2014 când era în jur de 40 de bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Seceta face ravagii în judeţul Harghita. Care sunt culturile cele mai afectate