Antena Meniu Search
x

Seceta ne lasă fără lapte și brânză

Din cauza secetei, crescãtorii de animale se declară în pragul falimentului. Fermierii se plâng că nu mai au apă şi mâncare pentru animale, iar producţia de lapte şi brânză a scăzut cu mai mult de jumătate

Vezi și

Din cauza secetei, crescãtorii de animale se declară în pragul falimentului. Fermierii se plâng că nu mai au apă şi mâncare pentru animale, iar producţia de lapte şi brânză a scăzut cu mai mult de jumătate. 

Hrana este din ce în ce mai puţină şi scumpă. Lucerna şi paiele şi-au dublat preţul. În unele zile şi fântânile seacă. Atunci, ciobanii iau canistrele şi merg spre sat să facă rost de apă pentru animale.

Mai mult, susţin crescătorii, producţia de lapte a scăzut cu 50%. Pentru că Ministerul Agriculturii nu reacţioneată, femierii din ţară ameninţă cu acţiuni de protest.

În România, numărul animalelor crescute de fermieri a scăzut considerabil în ultimii 26 de ani. În 1989, în ţară se creşteau peste 22 de milioane de ovine şi caprine şi 18 milioane de bovine. În prezent, au mai rămas doar 9 milioane de oi şi capre şi 8 milioane de bovine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Seceta ne lasă fără lapte și brânză