Antena Meniu Search
x

Secretele amoroase ale unor personalităţi legendare. Imagini INCREDIBILE!

Sufletul de artist se hrăneşte în mare parte din pasiuni, drame şi iubire. Aşa se face că în spatele unor artişti de legendă se ascund iubiri trăite la intensitate maximă.

 PABLO PICASSO

O mare pasiune în viaţa lui Picasso a fost Dora Maar. Cei doi s-au înâlnit cafeneaua St.-Germain-des-Pres din Paris, în 1936 pe când el avea 54 de ani iar ea doar 28.

Zece ani a durat iubirea lor tumultoasă. Au fost ani plini de furtuni violente, gelozii și reproșuri, incidente care au șubrezit încet, dar sigur, sentimentele celor doi.

Vinovat ar fi fost Picasso, care nu a renunţat la una dintre amantele sale consacrate, Marie-Therese Walter, cu care, de altfel, avea și un copil.

AMADEO MODIGLIANI

Amedeo Modigliani era alcoolic, dependent de droguri, trăia dezordonat și a făcut, la rând, o serie de boli grave, de la pleurezie și febră tifoidă până la tuberculoza care urma să-l învingă.

Era și mereu îndrăgostit, uneori cu o pasiune tumultoasă. Totuşi cea mai importantă dintre ele este Jeanne Hebuterne care l-a iubit până la moarte.

După ce marele artist a murit chiar în ziua în care urma să o ia de soție, Jeanne și-a lăsat fiica de doi ani în grija mamei sale și s-a aruncat pe fereastră, de la etajul al cincilea. A murit pe loc. Era însărcinată în luna a noua, iar copilul nenăscut a murit o dată cu ea.

SALVADOR DALI

Intelectual, filozof, megaloman și geniu, Leonardo Da Vinci al secolului XX, Salvador Dali îi datorează în bună măsură succesul Galei (numele ei real era Helena Ivanovna Diakonov), o femeie cel puțin la fel de neîmblânzită și curajoasă ca și el.

Cei doi s-au întâlnit în 1929, pe când Gala era cu 10 ani mai mare decât el și, în plus, era căsătorită cu poetul Paul Eluard.

Cei doi și-au dat seama că vor rămâne împreună, în ciuda promisiunilor pe care le făcuseră altora până atunci. Pentru următorii 50 de ani, Gala nu a fost doar soția lui Dali, ci și muza sa.

sursă: inreport.info

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Secretele amoroase ale unor personalităţi legendare. Imagini INCREDIBILE!