Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sefa comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, arestata preventiv

Viorica Oniga, sefa comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova a fost arestata preventiv pentru ca ar fi primit spaga de la aproape 70 de oameni

de Redactia Observator

la 29.05.2013 , 08:42

Prea saraci sa cumpere bunavointa comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap, oamenii au indurat umilintele sistemului an de an. In vreme ce oamenii chinuiti de boala asteptau la usile cabinetelor, cei descurcareti primeau certificate de handicap pe sub mana. Chiar de la sefa comisiei, Viorica Oniga, spun procurorii.

“Am constatat ca foarte multe persoane detin fara drept certificate de incadrare in grad de handicap in conditiile in care nu sufera de nicio afectiune”, a declarat Lucian Onea, procurer sef DNA, Serviciul Teritorial Ploiesti. In acte, insa, acesti oameni sufereau de boli grave, inchipuite de presedinta comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap. Aproape o suta de mii de lei a primit pentru creativitate si 30 de zile de arest preventiv.

Ea n-a vorbit, dar au vorbit procurorii: luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual sunt acuzatiile pe care i le aduc Vioricai Oniga. 68 de persoane i-ar fi dat spaga prin interpusi, in sase ani. Alaturi de Presedinta Comisiei au mai fost arestate preventiv inca doua persoane.

Vezi și

"Handicapatii" inchipuiti sunt si ei cercetati pentru cumparare de influenta, inselaciune si uz de fals, iar pentru unii dintre ei s-a dispus deja urmarirea penala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Sefa comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, arestata preventiv