Antena Meniu Search
x

Video Semnal de alarmă roşu, de ziua Numărului de Urgenţă 112. Gestul prin care orice român poate face diferenţa între viaţă şi moarte

Spectacol de lumini în Bucureşti şi în ţară. De ziua europeană a Numărului de Urgenţă 112, 60 de clădiri publice şi private vor fi luminate în roşu, ca un apel la responsabilitate.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 11.02.2023, 21:02

Vezi și

"Palatul CEC s-a îmbrăcat în lumină roşie, la fel şi alte clădiri emblematice din Capitală: Guvernul României, Ministerul Apărării, Opera Naţională sau Spitalul Colţea. Este un semn de mulţumire şi un apel la responsabilitate lansat de autorităţi: să sunăm la 112 numai în situaţii cu adevărat critice. În caz contrar, vom ţine ocupată o linie la care sună o altă persoană pentru care câteva secunde pot face diferenţa între viaţă şi moarte", spune Cristina Filip, reporter Observator. 

Semnal de alarmă la 112: 42,18% din apeluri, nejustificate

"În ultimul an, au fost preluate peste 10 milioane de apeluri de urgenţă. Aproape jumătate dintre ele au fost pentru motive neîntemeiate. Recordul îl deţine un bărbat care în 2022 a sunat de peste 21.000 de ori fără să aibă nevoie de ajutor. Lumina roşie care îmbracă toate aceste clădiri este un semnal de alarmă şi îndemn la iubire pentru semenii noştri. Cei care, la un moment dat, şi-ar putea pune toate speranţele în salvatorii de la 112 şi pentru care şi noi putem să facem gestul minim de grijă: să lăsăm liberă linia de urgenţă", adaugă Cristina Filip, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Semnal de alarmă roşu, de ziua Numărului de Urgenţă 112. Gestul prin care orice român poate face diferenţa între viaţă şi moarte