Antena Meniu Search
x

Sfântul Patrick, sărbătorit în Capitală

Ziua sfântului Patrick, protectorul Irlandei, a devenit în zilele noastre o sărbătoare mondială! iar petrecerile au începul încă de ieri. Londonezii au avut parte de o super paradă

Vezi și

Marea paradă de pe străzile capitalei a fost urmată de o petrecere grandioasă în piaţa Trafalgar. Toată lumea s-a distrat de minune chiar dacă unele simboluri ale Irlandei au lipsit.

Dincolo de Ocean, sfântul Patrick a venit şi mai devreme. Două milioane de oameni, cu sau fără rădăcini irlandeze, au aplaudat parada festivă de la Chicago. În onoarea sfântului protector al Irlandei, râul care străbate oraşul a fost colorat în verde, după o tradiţie de 52 de ani.

Sfântul Patrick este dealtfel sărbătorit în toate marile oraşe din Statele Unite. Mai ales că acolo numărul locuitorilor de origine irlandeză este, probabil, mai mare decât în Irlanda.

Sfântul Patrick s-a născut în jurul anului 385, în Britania. A fost un episcop irlandez, care a devenit sfânt patron al Irlandei şi Islandei şi este sarbatorit de Biserica catolică pe 17 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sfântul Patrick, sărbătorit în Capitală