Antena Meniu Search
x

Şoc pentru o gălăţeancă, atunci când s-a dus în grădină. I s-au copt căpşunile, în ianuarie

Căpşunile din curtea casei unei femei din municipiul Galaţi aproape s-au copt, în mijlocul lunii ianuarie, din cauza temperaturilor neobişnuit de mari.

Şoc pentru o gălăţeancă, atunci când s-a dus în grădină. I s-au copt căpşunile, în ianuarie

Căpşunile din curtea casei unei femei din municipiul Galaţi aproape s-au copt, în mijlocul lunii ianuarie, din cauza temperaturilor neobişnuit de mari de pe parcursul iernii, însă specialiştii se aşteaptă ca odată cu venirea frigului plantele respective să-şi întrerupă perioada de vegetaţie. O femeie din municipiul Galaţi a constatat, cu surprindere, că în curtea casei sale, la mijlocul lunii ianuarie, s-au copt deja căpşunile.

”Mi-a făcut cu ochiul căpşuna aceea care este jumătate roşie şi m-am dus şi m-am uitat şi la celălalate şi la cele din spate. Nu s-a mai întâmplat niciodată atât de devreme. Cred că în primul rând a fost foarte cald, iar pâmântul este bun”, a spus femeia.  

Specialiştii spun că este vorba despre un fenomen neobişnuit, dar în momentul în care temperaturile vor scădea plantele îşi vor întrerupe vegetaţia.

”Este o perioadă interesantă din punct de vedere climatologic pentru că temperaturile în zona noastră nu au scăzut foarte mult, drept pentru care unele plante şi-au continuat starea de vegetaţie. Sigur că este neobişnuit, dar atâta vreme cât condiţiile climatice sunt favorabile planta îşi continuă cursul. Este un caz singular şi nu ar trebui să generalizăm şi nu cred că va merge mult cu recolta respectivul pentru că temperaturile nu au cum să crească în ultima perioadă şi atunci planta îşi va întrerupe perioada de vegetaţie”, afirmă şeful Grădinii Botanice din Galaţi, Paul Lupoaie.

El a spus că şi în cadrul Grădinii Botanice un exemplar de petunie hibridă înfloreşte în continuare din cauza temperaturilor ridicate de la nivelul solului şi din atmosferă, în condiţiile în care de regulă planta începe să aibă flori în timpul verii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Şoc pentru o gălăţeancă, atunci când s-a dus în grădină. I s-au copt căpşunile, în ianuarie