Antena Meniu Search
x

O batrana uitata de lume se hraneste cu frunze ca sa supravietuiasca

Exista oameni care se hranesc cu iarba si frunze. La Moreni, in Dambovita, o batrana uitata de lume si de autoritati se hraneste cu frunze ca sa supravietuiasca

Vezi și

Batrana traieste printre zidurile goale ale fostului stadion din oras, intr-o saracie lucie. E prea bolnava sa munceasca, prea singura sa vorbeasca cu strainii, si prea saraca, sa manance ca un om normal. Pentru ca n-are pensie, se hraneste cu frunze de leustean furate din curtile oamenilor. Tanti Elena traieste ca intr-un grajd de animale. Pentru ea, hrana inseamna frunze, iarba si zarzare. Atunci cand mai gaseste ceva in copac.

In tribuna fostului stadion din Moreni, tanti Elena a ramas ultimul spectator. In fata ochilor goi si tristi se deruleaza meciul vietii ei, cu saracia. Pe straini, ii primeste cu teama. Se teme c-o alunga si de aici. Dupa ce i-a murit fratele, casa in care locuiau provizoriu a fost daramata, iar ea a ramas pe drumuri. N-are pensie, n-are niciun ajutor, n-are niciun venit. Pe vecini ii mai stie. Domnul in costum o viziteaza azi pentru prima oara. E primarul orasului si e suparat pentru ca televiziunea a descoperit cazul.

"Hai sa sunam la 112. Mergem la spital, facem o internare. Intre timp, luam niste date la noi la primarie si incercam sa gasim o solutie. Ca astea nu sunt conditii de stat", spune o doamna de la asistenta sociala. Doar ca la 112, femeia nu e o urgenta si nu ar veni nimeni pentru ea, daca cel care suna nu spune - raspicat - ca e edilul sef.

Spitalul ii va fi casa, o vreme. Batrana ar trebui sa ajunga intr-un azil, insa nu are pensie. Doua pungi cu haine sunt singura ei avere. Pentru astfel de cazuri, asistentii sociali sunt cei care ar trebui sa gaseasca o solutie. Pana atunci, oamenii cu suflet, o pot ajuta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O batrana uitata de lume se hraneste cu frunze ca sa supravietuiasca