Antena Meniu Search
x

Sondaj: 60% dintre români vor petrece Revelionul acasă

Românii sunt destul de tradiţionalişti atunci când vine vorba de Revelion. Potrivit unui sondaj, 60% dintre ei vor petrece în această noapte acasă, în familie.

Vezi și

Românii sunt destul de tradiţionalişti atunci când vine vorba de Revelion. Potrivit unui sondaj, 60% dintre ei vor petrece în această noapte acasă, în familie. Foarte puţini alături de prieteni.

Anul acesta 60% dintre români vor petrece acasă de revelion. Şi doar 1% alaturi de prieteni. Bărbaţii au planuri mai diverse decât femeile cu privire la locul în care vor petrece Revelionul. De cealaltă parte, româncele optează, mai degrabă, pentru un Revelion petrecut acasă.

În mediul rural, 8 din 10 români optează pentru petrecerea Revelionului acasă, în timp ce la orașe doar 5 din 10 persoane aleg acest tip de petrecere.

Cel mai mult se vor consuma în această noapte băuturi alcoolice precum vinul şi şampania. Există, de asemenea, o categorie de români ce nu va consuma alcool în noaptea dintre ani. Și dacă tot suntem la capitolul consum, alegerea modului în care îşi vor petrecere Revelionul este strâns legată de bugetul alocat pentru această ocazie. 

Cam jumătate dintre respondenţi alocă maximum 500 de lei pentru această noapte, iar 19% nu s-au hotărât încă privind suma pe care o vor cheltui.

Pentru a avea noroc tot anul, o parte dintre români poartă culoarea roşie, ţin bani în buzunar/geantă, îşi pun dorinţe la miezul nopţii sau consumă alimente care ar aduce noroc de exemplu, peşte, struguri. La sondajul telefonic realizat în luna decembrie, de Cult Market Research, au participat 800 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sondaj: 60% dintre români vor petrece Revelionul acasă