Antena Meniu Search
x

Sorin Oprescu: Bucurestenii nu vor mai plati pentru incalzirea locuintei

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca bucurestenii ar putea sa nu mai plateasca pentru incalzirea termica in aproximativ doi ani. Acest lucru s-ar datora comasarii RADET si ELCEN, in cazul in care noua structura va dona primariei 1% din profitul obtinut.

Sorin Oprescu a precizat ca ELCEN va fi privatizata prin delegare de serviciu, dupa modelul Apa Nova. Municipalitatea analizeaza si posibilitatea incheierii unui parteneriat public-privat.

Daca se va merge pe prima varianta de privatizare, niciun bucurestean nu va mai plati pentru incalzire deoarece profitul noii structuri ar fi suficient pentru modernizarea retelei de distributie si pentru asigurarea gratuitatii consumului.

"Daca in doi ani de zile, si sper sa reusesc sa parcurg toti pasii in caz de delegare de serviciu, toata lumea este de acord, ma refer la economisti, la finantisti, ca profitul celor care preiau aceasta delegare este, undeva, de 11% anual. Daca din profitul acesta, ma refer la producerea de energie electrica 80% si 20% din termic, daca 1% din acest profit anual este de acord, si cred eu ca o sa fie de acord, sa-l dea Primariei Generale, indraznesc sa spun ca nimeni nu va mai plati incalzire", a declarat Oprescu.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sorin Oprescu: Bucurestenii nu vor mai plati pentru incalzirea locuintei