Antena Meniu Search
x

Sparanghelul, ambrozia baronilor

Pe vremea când Samuel von Brukenthal era guvernator al Transilvaniei, reşedinţa de vară a acestuia de la Avrig, unicul complex baroc de la poalele Munţilor Făgăraş, era supranumită şi "Edenul Transilvaniei".

Vezi și

Pe vremea când Samuel von Brukenthal era guvernator al Transilvaniei, reşedinţa de vară a acestuia de la Avrig, unicul complex baroc de la poalele Munţilor Făgăraş, era supranumită şi "Edenul Transilvaniei". Tradiţia curelor de sparanghel este printre puţinele care a trecut din cărţile de istorie, în cele de bucate.

Sparanghelul poate fi servit cu absolut orice preparat din carne. Somon, muşchi de vită, muşchi de porc. În restaurantul ce funcţionează acum în oranjeria fostei Reşedinţe de vară a baronului, un fel principal pe bază de sparanghel şi un desert costă 90 de lei. Dar efectele sunt nepreţuite.

Elixirul tinereţii nu este singurul element de basm din "Edenul Transilvaniei". O plimbare prin grădina palatului pare la rândul ei, desprinsă din poveştile fermecate cu prinţi şi baroni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Sparanghelul, ambrozia baronilor