Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Alpiniştii utilitari

Cea mai înaltă clădire din România se află în Bucureşti! Se numeşte Sky Tower şi are o înălţime de 137 de metri.

Vezi și

 Cea mai înaltă clădire din România se află în Bucureşti! Se numeşte Sky Tower şi are o înălţime de 137 de metri. Sky Tower trebuie să sclipească de la parter şi până la etajul 36, iar acest lucru nu se poate face decât cu ajutorul alpiniştilor utilitari.

În traducere, la etajul 34. Nouă ne este frică doar să privim în jos. Ei atârnă la câteva sute de metri înălţime faţă de pământ. Este vorba despre alpiniştii utilitari, care s-au obişnuit deja cu viaţa la înălţime.

Cinci minute! De atât au nevoie alpiniştii utilitari, pentru a coborâ de pe cea mai înaltă clădire din România. Nu vă gândiţi că este o meserie doar pentru bărbaţi. Luiza este o femeie curajoasă şi face parte din echipa de alpinişti utilitari. Este singura doamnă din echipă şi, cu toate că a avut parte de nişte experienţe extreme, nu a renunţat.

Înainte să fie alpinist utilitar, Luiza s-a ocupat de şcoală şi de treburile casnice. Există şi o parte amuzantă în această meserie foarte periculoasă. Momentul în care se privesc în ochi cu cei care îşi fac treaba de partea cealaltă a geamurilor.

Cei care îi văd la lucru nu se pot abţine să nu-i admire. Totuşi, domnul din imagini n-ar risca să atârne în gol la 137 de metri înălţime decât dacă i-ar depinde viaţa de acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Alpiniştii utilitari