Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Aparatele de aer condiţionat ne scapă de kilogramele în plus

Cercetătorii americani susţin că, dacă stăm toată vara la adăpostul aparatelor de aer condiţionat, vom reusi sa slăbim

Vezi și

Cercetătorii americani susţin că, dacă stăm toată vara la adăpostul aparatelor de aer condiţionat, vom reusi sa slăbim

Pe timp de vară, orice ieşire pe stradă poate fi o adevărată aventură din cauza căldurii sufocante. Aşa că momentul în care intrăm într-o încăpere cu aer condiţionat poate fi resimţit ca un adevărat răsfăţ. Nici nu e de mirare că aparatul de aer condiţionat a devenit aproape indispensabil, fie că ne bucurăm de el la serviciu, în maşină sau când stăm acasă.

Conform cercetătorilor americani, efectul răcoritor nu ar fi singurul beneficiu al aerului condiţionat. Aceştia susţin că putem slăbi atunci când stăm la temperaturi mult mai scăzute decât cele de afară. Explicaţia este simplă: la frig, organismul încearcă să se adapteze arzând calorii, ceea ce ar duce la o topire a grăsimii. Doar că temperaturile la care încep arderile sunt foarte mici.

Fie că sunteţi dispuşi sau nu să încercaţi să slăbiţi cu ajutorul aparatului de aer condiţionat, trebuie să ţineţi cont de faptul că acesta poate cauza tot felul de probleme de sănătate. "Dacă folosim aerul condiţionat la temperaturi foarte scăzute, ne expunem în primul rând la răceli. Folosirea excesivă a aerului condiţionat poate să ducă şi la alt gen de îmbolnăviri. În filtrele de aer condiţionat se găsesc mucegaiuri, se pot găsi bacterii, unele foarte periculoase, se găsesc virusuri pe care le inhalăm", spun medicii.

Oricât de convinşi ar fi cercetătorii americani de noua găselniţă, concluzia este una simplă: aerul condiţionat trebuie folosit pentru crearea unui ambient plăcut, nicidecum pentru slăbit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Aparatele de aer condiţionat ne scapă de kilogramele în plus