Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Micul Paris văzut de sus

Ne plângem că avem o capitală aglomerată, murdară şi poluată! Însă, văzut de sus, Bucureştiul este superb. Filmul de promovare a capitalei României nu a fost făcut de autorităţi, ci de un om ca toţi oamenii, care a construit o dronă şi a echipat-o cu o cameră de filmat.

Vezi și

 Clădiri ce se înalţă spre albastrul cerului. O oază de verdeaţă. Maşini care forfotesc pe străzi. Par imagini desprinse de pe alte meleaguri. Totuşi, se îmbină perfect pe acordurile Rapsodiei Române. Nu poate fi decât micul Paris.

Nu este o bucată dintr-un documentar, ci o iniţiativă unui român care-şi iubeşte ţara. Îmbinând pasiunea de o viaţă cu ideea promovării ţării pe bani puţini, Mihai a reuşit cu ajutorul unei drone pe care a instalat o cameră să filmeze oraşul şi să-l transforme într-o adevărată atracţie pentru străinii care doresc să descopere România. Filmuletul "Blown by the wind over Bucharest" a avut succesul scontat, devenind viral pe internet într-un timp foarte scurt.

Dragostea lui Mihai pentru zbor şi fotografie a început încă din vremea când lucra în armată. Mai apoi, în anul 2009, cele două pasiuni ale sale s-au îmbinat şi atunci a construit prima dronă din lemn. De aici a început totul.

A mai durat ceva până când jucăriile s-au transformat în adevărate aparate de zbor, sofisticate şi cu aparatură de ultimă generaţie. Dar acela a fost momentul în care a putut filma şi în Bucegi. Pentru a înţelege mai bine cum funcţionează drona, am ridicat-o şi noi de la sol, dar fără cameră de filmat şi într-o zonă pustie.

Aşadar, doar cu ajutorul unei drone şi a unei camere de filmat se pot creea adevărate capodopere. Însă atenţie. Drona nu poate fi pilotată de oricine. Este nevoie de multă experienţă, o zonă nepopulată şi mai ales de o aprobare prealabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Micul Paris văzut de sus