Antena Meniu Search
x

În Banat, turiştii nu pot ajunge într-o zonă de VIS din cauza a 7 km de drum judeţean făcut ZOB

România are mult mai multe locuri minunate, în afara Deltei Dunării, Bucovinei sau Maramureşului.

Vezi și

România are mult mai multe locuri minunate, în afara Deltei Dunării, Bucovinei sau Maramureşului! Numai că pentru a ajunge să vezi sutele de locuri superbe de la noi din ţară ai nevoie de drumuri. Iar asta este şi marea durere a celor care au încercat să creeze noi zone turistice, însă vizitatorii le sosesc cu mare greutate. 

Este doar o mică parte din drumul care duce în inima Banatului, în Valeapai. Degeaba sunt gătite şi deschise toate porţile satului pentru oaspeţi: "Am pictat cu acrilic floricelele pe ea şi am dat-o cu un baiţ. Îmi place să o las rustică, aşa cum e ea şi sper să mă mai ţină cel puţin 50 de ani de acum încolo." 

E locul în care casele bănăţene de altădată prind viaţă. Acolo, Angela şi Vali, doi tineri care au dat străinătatea pe traiul de acasă, redau casei străbunicilor frumuseţea de acum un secol: "Încercăm să o renovăm şi s-o transformăm în ceva frumos. Poate, în timp, chiar într-o mică pensiune, dacă se va face drumul, bineînţeles!"

Sunt doar şapte kilometri de drum judeţean care îi despart pe investitori de sutele de turişti care vin, anual, în zonă, în Lugoj sau în Buziaş. "Este un drum foarte rău, impracticabil! Ne-am spart băile la maşini. Niciodată n-a fost făcută o reparaţie serioasă la drum. Pur şi simplu, îşi bat joc!"

Copiii pleacă la şcoală în satul vecin cu o oră înainte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » În Banat, turiştii nu pot ajunge într-o zonă de VIS din cauza a 7 km de drum judeţean făcut ZOB