Antena Meniu Search
x

Video Împușcături în Sectorul 1 al Capitalei. După 24 de ore de la incident, oamenii legii încă nu l-au identificat pe trăgător

24 de ore au trecut de când pe străzile Capitalei s-au auzit mai multe împuşcături. Locuitorii din zonă stau cu frica în sân: geamurile a două case şi al unui autoturism au fost sparte cu bile de metal şi doar un noroc a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Nici acum nu se ştie cine şi cu ce a tras, deşi au fost mobilizate trupe speciale ale Poliţiei şi Serviciului Român de Informaţii. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 15.03.2021, 20:21

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Raluca Stavarache, proprietară maşină: S-a auzit doar bila lovindu-se cu putere şi un zgomot înfundat.

Angela Constantinescu: Și în timp ce era şi poliţia, cred că şi antitero, a mai tras odată în garajul vecinului.

De câteva zile, locuitorii unei străzi din Capitală trăiesc în teroare. Cineva trage cu bile metalice la întâmplare. Ieri, geamurile a doua case au fost sparte. La fel şi geamul unei maşini.

Angela Constantinescu: În maşina aia, acolo, putea să fie un copil. Putea să fie acolo şi îl lovească.

16 bile de metal au fost recuperate de pe stradă, o parte dintre ele ruginite, semn că cel care a tras a mai făcut asta. Imediat după apelul de urgenţă, poliţişti şi trupe antitero au împânzit zona. Astăzi, agenţi de poliţie au patrulat fără întrerupere pe stradă.

Angela Constantinescu: Numai din blocul de vizavi pot. În altă parte, aici sunt casele noastre.

Cele mai apropiate blocuri se află la aproape 100 de metri de strada unde au fost găsite bilele metalice. Sunt blocuri înalte, de nouă etaje, de pe care s-ar fi putut trage.

Localnic: De pe bloc de undeva. Sau pe sus. Au cheie de la lacat la terasa si urca vreunul.

Raluca Stavarache, proprietară maşină: Cred că e vorba despre o persoană care îşi încearcă arma. El vrea eventual să se joace.

Surse din anchetă spun că merg pe ipoteza unui joc necugetat al unui tânăr. Chiar şi aşa, la 24 de ore de la geamurile sparte, poliţiştii nu au reuşit să îl identifice pe trăgător.

Specialiştii spun că ar fi putu fi folosită o armă cu gaz sau pistoale considerate neletale, dar care pot fi uşor modificate.

Nicolae Mitrea, criminalist: Erau armele cu gaz, cu butelie de gaz. Unele sunt cu arc. Declanşează un arc şi aruncă proiectilul. Au fost modificări de arme cu gaz, transformate în arme de foc.

O altă variantă este cea a unei praştii cu laser. Astfel de dispozitive sunt vândute pe piaţă la preţuri derizorii, deşi pot provoca răni serioase dacă sunt folosite de la distanţă mică. Dacă va fi găsit, suspectul va fi acuzat de distrugere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Împușcături în Sectorul 1 al Capitalei. După 24 de ore de la incident, oamenii legii încă nu l-au identificat pe trăgător