Antena Meniu Search
x

Statuia lui Mihai Eminescu a fost din nou vandalizată. Mâna statuii a fost furată de 30 de ori în ultimii ani

Mihai Eminescu a rămas fără mâna muzei. Este vorba de cea mai veche statuie a poetului, aflată la Galaţi, şi vandalizată deja de mai bine de 30 de ori.

Vezi și

Mihai Eminescu a rămas fără mâna muzei. Este vorba de cea mai veche statuie a poetului, aflată la Galaţi, şi vandalizată deja de mai bine de 30 de ori. Parcul în care e amplasată are pază, zona e împânzită de camere video, însă indivizii puşi pe glume nu renunţă la actul de distrugere devenit deja tradiţie. Sătui să refacă statuia, edilii chiar au refuzat, o vreme, să-i mai reataşeze mâna. Şi foloseau replica doar la comemorările poetului. Acum, s-a deschis un nou dosar penal.

Muza poetului naţional pare să-i inspire pe aceşti cinci tineri. După ce dau târcoale statuii, fac un seflie şi se îndepărtează aparent mulţumiţi. Însă unul dintre ei vrea şi un suvenir material. Revine şi se caţără pe soclu pentru a ajunge la mâna muzei, sculptată în marmură. Hotărât, tânărul o smulge şi apoi dispare.

Mâna statuii care o întruchipează pe muza lui Mihai Eminescu a fost furată de mai bine de 30 de ori în ultimii ani. De fiecare dată, ea a fost înlocuită cu o copie. Nimeni nu ştie unde a ajuns originalul. 

Acum, paza statuii a devenit prioritate zero pentru poliţiştii locali. Chiar şi aşa, gălăţenii cred că muza poetului îşi va pierde din nou... mâna. 

Statuia din parcul Mihai Eminescu a fost sculptată în anul 1911 de Frederc Storck, banii fiind adunaţi prin colectă publică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Statuia lui Mihai Eminescu a fost din nou vandalizată. Mâna statuii a fost furată de 30 de ori în ultimii ani