Antena Meniu Search
x

Structura anului școlar 2023-2024. Ministerul a publicat un calendar greşit. Ce se întâmplă cu vacanţa de Paşte şi când încep cursurile

Ministerul Educației a publicat azi un calendar greşit al anului școlar 2023-2024. A şters mesajul şi a publicat un alt comunicat în care anunță că forma corectă este cea pusă în dezbatere publică la finalul lunii ianuarie. 

de Redactia Observator

la 14.02.2023, 17:18

Vezi și

Potrivit Ministerul Educaţiei, structura anului scolar 2023-2024 aprobat prevede 5 module, cursurile încep pe 11 septembrie şi se termină pe 21 iunie, vacanţă flexibilă în perioada 12 februarie – 3 martie 2024, vacanţa de primavară este între 13-22 aprilie. A fost aprobat şi calendarul pentru clasa pregătitoare. Iar în ceea ce priveşte statutul elevului, elevii nu vor putea fi mustrați de profesori în fața clasei, ca sancțiune şi nici nu vor mai putea fi exmatriculaţi ca pedeapsă. 

Redăm integral comunicatul republicat de Ministerul Educaţiei:

"Astăzi, 14 februarie, a fost avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, cu acordul tuturor celor prezenți, Proiectul de Ordin al ministrului educației privind structura anului școlar 2023-2024, în forma pusă în dezbatere publică. 

Singura modificare vizează desfășurarea Programului național "Școala altfel" și a Programului "Săptămâna Verde", care se pot derula până la 26 aprilie.

Pe acelaşi subiect

Ordinul prevede:

- Durata cursurilor: 36 de săptămâni

- Data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023

- Data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024

- Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.

  •  Decizia ca și anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar. 

     

  • O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023. 

Vom reveni cu ordinul integral, după transmiterea către Monitorul Oficial."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Structura anului școlar 2023-2024. Ministerul a publicat un calendar greşit. Ce se întâmplă cu vacanţa de Paşte şi când încep cursurile