Antena Meniu Search
x

Subiecte geografie Bac toamnă 2018. Ce au avut de rezolvat candidaţii în a doua sesiune de Bacalaureat

Subiecte geografie Bac toamnă 2018: proba la geografie a fost ultimul examen scris pe care îl susţin candidaţii la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an. Este una dintre materiile la alegere pentru elevii care au studiat la un liceu cu profil umanist.

Subiecte geografie Bac toamnă 2018: proba la geografie a fost ultimul examen scris pe care îl susţin candidaţii la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an. Este una dintre materiile la alegere pentru elevii care au studiat la un liceu cu profil umanist.

Subiectele la geografie de la Bac toamnă 2018, dar şi baremul de corectare pot fi accesate AICI.

Subiectele urmează modelul celor date în prima sesiune de Bacalaureat, din iunie.

Subiecte geografie Bac toamnă 2018: cum se rezolvă lucrarea

Pe acelaşi subiect

Conform metodologiei, proba scrisă la geografie la examenul de Bac din toamna 2018 conţine trei subiecte. Fiecare dintre ele este notat cu 30 de puncte şi totalizează astfel 90 de puncte. Alte 10 puncte sunt acordate din oficiu de către comisia de examinare.

Ministerul Educaţiei precizează că toate cele 3 subiecte de rezolvat sunt obligatorii, iar timpul de lucru alocat pentru rezolvarea lucrării este de 3 ore.

Pentru a promova examenul de Bac din această toamnă, este nevoie ca, la geografie, ca şi la celelalte probe, candidaţii să obţină cel puţin nota 5.

Geografia este una dintre materiile pentru proba scrisă la alegere a profilului, pentru candidaţii care au absolvit un liceu cu profil umanist.

Subiectele la geografie din prima sesiune de Bacalaureat 2018

Cel mai indicat model pentru elevii care au ales geografia la ultima probă scrisă din această sesiune sunt subiectele care au fost date la această materie la Bacalaureatul din iunie.

Astfel, la primul subiect, notat cu 30 de puncte, elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări pornind de la o hartă a Europei.

Subiectul 1 la geografie la Bac 2018 în iunie

Subiectul al doilea al probei la geografie, de asemenea, cu punctajul 30, candidaţii au avut de rezolvat 4 subpuncte, toate pornind de la o hartă a României în care erau menţionate râuri, oraşe şi forme de relief.

Hartă de la subiectul 2 la geografie la Bacalaureat 2018 din iunie
Subiectele 2 şi 3 la proba de geografie din iunie
Cerinţele subiectului 3 la geografie, proba scrisă la Bac 2018

Subiectul al treilea, notat tot cu 30 de puncte, a conţinut 5 cerinţe, pornind de la un grafic despre sistemul de transporturi navale, feroviare şi rutiere în Germania, Olanda şi Belgia.

Când are loc proba scrisă la Geografie la Bac toamnă 2018

Candidaţii care au ales această materie vor susţine examenul joi dimineaţa, pe 23 august între orele 09.00 - 12.00. După susţinerea examenului, în aceeaşi zi, la ora 15.00, Ministerul Educaţiei afişează pe site-ul subiecte.edu.ro atât subiectele susţinute, cât şi baremul la geografie.

Examenul de Bac toamnă 2018 continuă cu probele orale, iar pe 1 septembrie vor fi afişate primele rezultate ale sesiunii. După contestaţii, rezultatele finale sunt publice pe 6 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Subiecte geografie Bac toamnă 2018. Ce au avut de rezolvat candidaţii în a doua sesiune de Bacalaureat