Video

Surpriza verii în Mamaia. Proiectul de înnisipare a plajelor a schimbat relieful pe litoral

De Andreea Filip.
Publicat: 04.03.2021, 13:05.
Actualizat: 04.03.2021, 13:05

Cu dor de frumos şi de briză, mergem în momentele următoare la malul mării. Turiştii care vor ajunge, să spunem, la Mamaia, în acest sezon, vor fi întâmpinaţi de un alt peisaj. Şi nu exagerăm deloc, o să vedeţi imediat imaginile de pe camerele de supraveghere de acolo. Pare să s-a schimbat relieful. Jumătate din proiectul de înnisipare este gata, şi, pe scurt, vom avea plaje mult mai largi.

Diferenţa faţă de ce ştiam noi din anii trecuţi este mai mult decât vizibilă în stațiunea Mamaia.

Turiștii care vor merge anul acesta la mare vor găsi zone mult mai generoase, în unele locuri plajele fiind lărgite cu 150 de metri.

Plaja a fost lățită cu până la 150 de metri

Din octombrie, utilajele au săpat în Marea Neagră zi şi noapte pentru a scoate milioane de metri cubi de nisip. Marea a fost forţată să se retragă, dar plaja a fost lăţită cu până la 150 de metri pe anumite porţiuni, faţă de doar 20 de metri, cât măsura în vară.

Patronii cluburilor de lux nu împărtăşesc însă bucuria localnicilor. Proiectul Apelor Române aproape că le-a îngropat terasele în nisip. Plaja cea nouă e mult mai sus faţă de nivelul mării.

Până în 2023, litoralul va creşte cu peste 200 de hectare de nisip, adăugate pe 30 de kilometri de litoral.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.