Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Sute de lumânări au fost aprinse în faţa Ateneului din Iaşi, în semn de solidaritate cu victimele civile ale războiului din Ucraina

Pe 26 martie, Ateneul din Iaşi s-a alăturat protestului internațional al teatrelor împotriva atacurilor asupra civililor din Ucraina. 

de Clara Mihociu

la 27.03.2022 , 16:33

Concomitent cu Ora Pământului și în ajunul Zilei Mondiale a Teatrului, în fața Ateneului ieșean, au fost aprinse câteva sute de lumânări în semn de solidaritate cu victimele civile ale războiului din Ucraina.

Lumânările au format cuvântul ДЕТИ - COPII, exact ca în fața și în spatele Teatrului din Mariupol, înainte de a fi bombardat.

Teatrul din Mariupol a avut scris cuvântul copii

Articolul continuă după reclamă

Imagini din satelit arată că ucrainenii au scris pe trotuarul din fața și din spatele Teatrului Dramatic din Mariupol cuvântul ”COPII”, ca forțele ruse să nu lanseze atacuri asupra clădirii în care se refugiaseră sute de mii de oameni. Peste 1000 de femei, copii și bătrâni se adăposteau în Teatrul Dramatic din Mariupol.

Pe acelaşi subiect

Primăria oraşului Mariupol estimează, pe baza unor relatări ale martorilor, că aproximativ 300 de persoane au murit în teatrul local, bombardat de aviaţia rusă la 16 martie în timp ce sute de persoane se adăposteau înăuntru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Sute de lumânări au fost aprinse în faţa Ateneului din Iaşi, în semn de solidaritate cu victimele civile ale războiului din Ucraina