Antena Meniu Search
x

Video Taberele de vară pentru copii, la mare căutare. Câţi bani scot părinţii din buzunare şi ce îşi doresc în schimb

În pragul vacanţei mari, părinții caută pentru copii variante de petrecere a timpului liber departe de gadgeturi. Şcolile de vară sunt preferate când vine vorba de preșcolari. Iar adolescenţii abia aşteaptă să ajungă în tabere. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.05.2023, 20:58

Vezi și

Vacanţa mare înseamnă mai mult timp liber pentru distracţie, aventură, dar şi educaţie pentru cei mici. Iar pe toate, părinţii le regăsesc în programul taberelor. "Prima oară, vedem, emoţii, vedem ce o să fie. O oră pe zi să le dea voie cu telefoanele, să putem să-i sunăm cu video", spune o mamă.

Cât costă tabăra de vară

Părinţii preşcolarilor preferă însă cursurile de vară. La 5 ani, Eva e încântată că mama ei i-a găsit activitate pentru trei săptămâni de vacanţă. "M-a întrebat dacă-mi doresc şi eu, fiindcă eram foarte nerăbdătoare, am zis: Hai, mă duc", povesteşte fetiţa. "Mă interesează foarte mult să-şi petreacă timpul afară, în curte şi să fie un grup restrâns de copii, 10, 12 copii", mărturiseşte o mamă.

Pentru cei încă nehotărâţi, la Iaşi a fost organizat un târg de tabere și activități educative. Preferată rămâne însă aventura. "Efectiv, copiii nu mai au timp să se mai uite pe telefoane. Taberele sunt cu program de dimineaţa până seara", explică Victoria Bejan, reprezentantă agenţie turism. "Pentru copiii indecişi, unii expozanţi au venit cu variante spre a-i convinge mai uşor. Spre exemplu, jocuri specifice pentru tabere", arată Clara Mihociu, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Costul unei astfel de tabere porneşte de la 1.500 de lei şi poate ajunge până la 2.000 de lei pentru o săptămână, cu mese incluse. Ofertă este şi pentru categoria de lux, unde tabere de lingvistică sunt organizate pe vase de croazieră. "Croazieră în America. Se pleacă din Miami 17 zile. Avem tabere, de asemenea, în California, Japonia, Franţa, Germania. Ele au caracter atât distractiv cât şi educaţional", spune Graţiela Ciocan, reprezentantă tabără internaţională de lingvistică. 

Pentru o astfel de tabără în Marea Britanie, de exemplu, costul porneşte de la 720 de lire pentru 7 nopţi, fără transport. Până la bani însă, părinţii au alte griji. "Prima frică ar fi cea a transportului. Să fie natură, lipsiţi clar de zumzetul oraşului. De prize, încărcătoare, telefoane şi alte gadgeturi. Masa, tot ce ţine de igiena lor personală", mărturiseşte o mamă.

Şi cei mici ştiu clar ce vor. "Mi-ar plăcea să merg în tabără la engleză", spune Rebeca, o fată de 10 ani. "Într-una de joacă şi de dans şi de gimnastică şi de cântat de scenă", ar prefera în schimb Teodora, 7 ani. 

Interesante sunt şi cluburile de tehnologie, unde, într-o săptămână, copiii fac 20 de ore intense de programare şi robotică. "Lucrăm de la vârsta de 5 ani până la 18. E cam startul în tot ceea ce va fi viaţa profesională. Un astfel de curs este în mod normal 500 de lei", spune Teo Irimescu, reprezentant club de tehnologie. 

Indiferent de alegere, părinţii sunt sfătuiţi să caute păreri pe forumuri și să citească recenziile înainte să aleagă. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca, în tabără, cei mici să ajungă să fie cazaţi în condiții improprii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Taberele de vară pentru copii, la mare căutare. Câţi bani scot părinţii din buzunare şi ce îşi doresc în schimb