Antena Meniu Search
x

Tablourile de Matisse si Gauguin, furate de un grup de romani din Olanda, nu au fost distruse

Cele doua tablouri Matisse si Gauguin furate de un grup de romani din Olanda nu au fost distruse. Matusa unuia dintre suspectii jafului le-a povestit anchetatorilor ca a vazut operele de arta. Ba mai mult, o perioada tablourile s-au aflat in locuinta ei.

Vezi și

Mai multe perchezitii au avut loc, marti dimineata, in localitatea tulceana Carcaliu, in cazul hotilor de tablouri din Olanda. Politistii au descins la matusa unuia dintre suspecti. Potrivit anchetatorilor, exista indicii ca doua dintre tablourile furate din muzeul din Rotterdam s-ar afla intr-una dintre aceste locuinte.

Pe 22 ianuarie, Judecatoria Sectorului 5 a arestat, la cererea procurorilor DIICOT, trei romani, suspectati ca ar fi autorii jafului de la muzeul Kunsthal din orasul olandez Rotterdam, care au sustras, printre altele, opere de mare valoare semnate de Picasso, Matisse, Monet si Gauguin.

Mai multe tablouri de mare valoare au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam, o institutie care expune mai ales opere semnate de Pablo Picasso si Vincent Van Gogh, anunta, pe 16 octombrie 2012, politia olandeza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Tablourile de Matisse si Gauguin, furate de un grup de romani din Olanda, nu au fost distruse