Antena Meniu Search
x

Târg cu delicii din bucătăriile tătarilor și aromânilor, la Mamaia

Sezonul estival s-a încheiat de ceva vreme, dar la mare tot se găseşte rost de sărbătoare. În Mamaia, weekendul acesta este dedicat bucatelor tradiţionale specifice zonei, astfel că tătarii şi aromânii s-au întrecut în reţete care mai de care.

de Redactia Observator

la 29.09.2019, 13:02

Vezi și

Sezonul estival s-a încheiat de ceva vreme, dar la mare tot se găseşte rost de sărbătoare. În Mamaia, weekendul acesta este dedicat bucatelor tradiţionale specifice zonei, astfel că tătarii şi aromânii s-au întrecut în reţete care mai de care. Primii au mizat pe şuberec şi ghiudem, în timp ce cea de-a doua tabără a pus la bătaie brânza de stejar şi plăcinta cu praz şi piperki.

Într-un cadru specific, cu muzică tradiţională, un platou din staţiunea Mamaia s-a transformat într-o carte de bucate de pe vremea tătarilor şi turcilor. Bucătari iscusiţi au preparat reţete autentice chiar sub ochii musafirilor.

Bucate autentice şi explozie de gusturi. Oaspeţii au fost invitaţi să guste din toate.

Concurenţă mare au făcut şi preparatele aromânilor, precum brânza de stejar sau plăcinta de praz şi piperki. Iar atmosfera a fost întreţinută de un ansamblu de dansuri machedoneşti.

Târgul, devenit deja tradiţie, promovează bucătăria etniilor din Dobrogea prin produse naturale, care dau şansa producătorilor locali să devină cât mai cunoscuţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Târg cu delicii din bucătăriile tătarilor și aromânilor, la Mamaia