Antena Meniu Search
x

A început sărbătoarea cărţilor la Bucureşti. S-a deschis Târgul Gaudeamus 2019

Romanele de ficţiune, dezvoltarea personală şi parentingul sunt genurile de cărţi care se vând cel mai bine anul acesta. Iar animaţiile şi poveştile care conţin cuvintele Instagram sau Facebook sunt la mare căutare printre copii.

de Redactia Observator

la 21.11.2019, 01:22

Vezi și

Romanele de ficţiune, dezvoltarea personală şi parentingul sunt genurile de cărţi care se vând cel mai bine anul acesta. Iar animaţiile şi poveştile care conţin cuvintele Instagram sau Facebook sunt la mare căutare printre copii. O spun vânzătorii de la cel mai mare târg de carte din România. Chiar dacă an de an la Gaudeamus standurile sunt pline, românii sunt tot pe ultimele locuri în Europa la capitolul lectură.

Doar 8 la sută dintre români citesc de plăcere, arată studiile. Suntem astfel, la coada clasamentului din Uniunea Europeană. 1 din 5 români nu a citit niciodată o carte şi doar 4 la suta dintre ei citesc zilnic. Media e de 5 minute pe zi!

Din ce in ce mai multi părinţi îşi cresc copiii după modele de educaţie internaţională. Şi vânează astfel volumele din categoria parenting.

Cărţile pentru copii şi părinţi sunt, însă, printre cele mai scumpe. Un singur volum poate ajunge chiar şi la 200 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » A început sărbătoarea cărţilor la Bucureşti. S-a deschis Târgul Gaudeamus 2019