Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Călin Popescu Tăriceanu: "Ancheta DNA în legătură cu OUG 13, o premieră nedorită"(UPDATE)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că ancheta DNA în legătură cu OUG 13 reprezintă "o premieră în lumea democratică", iar trimiterea unei părţi din dosar către Parchet a fost "o mişcare tactică".

de Redactia Observator

la 27.02.2017 , 19:16

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că ancheta DNA în legătură cu OUG 13 reprezintă "o premieră în lumea democratică", iar trimiterea unei părţi din dosar către Parchet a fost "o mişcare tactică".

"Am observat azi dimineaţă o mişcare tactică menită să înlăture probabil ruşinea care putea să planeze asupra DNA ca urmare a unei decizii a Curţii aşa cum am văzut. Au decis clasarea unei părţi din dosar şi trimiterea unei alte părţi către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Probabil au intuit că vor pierde în faţa CCR ca urmare a sesizării pe care am făcut-o şi au întreprins această mişcare. Lucrurile nu sunt mai puţin grave pentru că DNA a clasat o parte din dosar. Acest conflict a fost şi rămâne în continuare să fie soluţionat pentru viitor .

Articolul continuă după reclamă

Ceea ce s-a întâmplat în România cu ancheta DNA în legătură cu Ordonanţa 13 cred că este o premieră în lumea democratică şi în democraţiile parlamentare, o premieră nedorită", a afirmat, luni, Călin Popescu Tăriceanu.

Pe acelaşi subiect

El a calificat acţiunea DNA ca fiind şi una politică.

"Nu o dată eu am ridicat semne de întrebare în legătură cu acţiunea DNA, pe care am calificat-o ca fiind şi una politică, şi în acest caz mie mi s-a părut că acţiunea DNA se înscrie în registrul politic. Sigur că CCR nu analizează acest aspect şi trimiterea unei părţi din dosar către Parchetul Înaltei Curţi nu face decât să dovedească, încă o dată în plus, că DNA nu înţelege să respecte ordinea constituţională din România şi încearcă să se impună ca o supraputere în stat, ceea ce este foarte grav.

Aceasta este interpretarea politică. Interpretarea juridică, aşa cum v-am spus, după ce mă voi consulta cu juriştii (...). Eu consider că este incorect că DNA a procedat aşa, dar DNA a procedat aşa pentru ca să reducă presiunea şi înfrângerea să pară ceva mai mică", a adăugat preşedintele Senatului.

Potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, decizia CCR aduce lucrurile la normalitate.

"Decizia Curţii vine să aducă lucrurile în normalitate. Dacă mă întrebaţi dacă mă bucur, sigur că mă bucur, dar vă daţi seama, este totuşi nefiresc să ne bucurăm de normalitate. Normalitatea ar fi ceva absolut firesc.

Mă bucur însă de altceva, realmente, că intervenţiile mele succesive pe aceste subiecte politice, serioase, profunde, fundamentale, care vizează raportul între puterile statului, intervenţii pe care le-am făcut în mod repetat în ultima vreme, se dovedesc că au fost corecte", a declarat acesta.

Luni, Curtea Constituţională a stabilit că există un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Ministerul Public, prin DNA, cu privire la ancheta procurorilor în cazul OUG 13.

 Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a explicat că DNA şi-a depăşit atribuţiile şi că nu trebuia să verifice legalitatea, oportunitatea ordonanţei, ci trebuia să se rezume la aspectele penale, fiind perturbată şi buna activitate a Guvernului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Călin Popescu Tăriceanu: "Ancheta DNA în legătură cu OUG 13, o premieră nedorită"(UPDATE)